Nieuwsbrief week 28

Zomerfestival!!

De nieuwsbrief is te laat… door alle activiteiten rondom het zomerfestival is het mij er helemaal bij ingeschoten. Maar wat een feest was het weer! Dik 750 bezoekers kwamen een kijkje nemen op ons bedrijf. Waarvan ook een heleboel van jullie klanten! Dank daar voor het was leuk om jullie te spreken! Nu weer opruimen en dan werken we langzaam naar de zomervakantie toe. En we genieten natuurlijk nog even lekker na van afgelopen zaterdag!

Check hieronder onze aftermovie!

Deze week in de tas*

Groenten:

Snijbiet, Broccoli/rodekool, regenboog peen, komkommer sperzieboon/snijboon, groenselderij

Fruit:

Appel, peer, mango

Recept van de week

ZOMERS SNIJBIETSTAMPPOTJE

Ingrediënten:

  • 650 g jonge kruimige aardappels
  • 400 g snijbiet
  • ½ tl sinaasappelrasp
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 tl verse gember, geraspt
  • 2 el crème fraîche
  • 60 ml melk, opgewarmd

Bereiding

  1. Was de aardappels goed en snijd ze (ongeschild) in gelijke stukken. Kook ze met een beetje zout in 10  à 15 minuten gaar.
  2. Snijd het snijbietblad los van de stengel. Snijd het blad in grove stukken en de stengel in stukjes van 4 centimeter.
  3. Zet een vergiet op de pan met kokende aardappels. Leg in het vergiet de stukjes stengel en dek af met een deksel.
  4. Voeg na drie minuten het snijbietblad toe. Laat samen nog drie minuten stomen en zet apart.
  5. Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Zet ze nog even terug op het vuur om ze droog te stomen.
  6. Pureer de aardappels.
  7. Meng sinaasappelrasp, -sap, gember, crème fraîche, melk, boter en flink wat peper en zout door de aardappelpuree. Roer er als laatste de gestoomde snijbiet door.