Groente met zorg

Groente met zorg

Als je bij ons op de boerderij komt en je loopt tussen de gebouwen door, dan zie je een enorme moestuin. Er staan 2 tunnelkassen, waarin met natuurlijke warmte en sproeiers de nodige groenten en fruit worden geteeld. Elke dag werken deelnemers samen met de begeleiding in de tuin. Voor 260 personen leveren wekelijks groentetassen af, door de hele regio. Deze tassen worden maandag en dinsdag gevuld met de lekkerste biologische groenten en fruit uit eigen tuin.

Tunnelkas Landjuweel de Hoeven

Groentetas / Fruittas

Als je bij ons een groenteabonnement of fruitabonnement neemt, krijg je elke week een tas vol verse biologisch groente en/of fruit en eieren. Die kun je op vaste plekken ophalen in Dalfsen en de ruime regio. Onze deelnemers en begeleiders vullen de tassen op dinsdag en deze worden daarna in bij de afhaallocaties gebracht. In Dalfsen kun je de tas laten bezorgen door Joris Bezorgt.

Wat zit er in de groentetas

Wat zit er in de groentetas?

De groentetas vullen wij met 5 soorten groenten afhankelijk van het seizoen. Standaard leveren wij een slasoort, een koolsoort en een bladgewas. Afhankelijk van het seizoen heb je meer keuze. Je kunt de groentetas voor een 1 persoons tot 5 personen huishoudens bestellen. Wij leveren ook eieren en beperkt vlees.

Wat zit er in de fruittas

Wat zit er in de fruittas?

In de fruittas plaatsen wij het fruit van het seizoen en uit onze koeling of van boeren uit de regio. Zo kunnen we het hele jaar fruit leveren die biologisch zijn geteeld. Voor 2 personen zit er dan 3 soorten fruit in.

Afhaalplaatsen groentetas

Naast onze winkel kun je de tas ook afhalen in Dalfsen, Dedemsvaart, Nieuwleusen, Hasselt, Ommen, Oudleusen, Witharen en Zwolle. Op het aanvraagformulier vind je het overzicht van alle afhaalplaatsen.

Binnen de bebouwde kolom van Dalfsen kun je de groentetassen laten bezorgen door Joris Bezorgt, dit kun je op het aanvraagformulier aangeven.

Wijzigen inhoud groente-/fruittas

Als je voor vrijdag 17.00 uur je wijziging voor de groente- en/of fruittas doorgeeft,
dan wordt dit de volgende week doorgevoerd.

Tuinbouw Landjuweel de Hoeven

Tuinbouw

De Hoeven heeft 0,5 hectare grond in gebruik om groenten en fruit te kweken op biologische en duurzame wijze. Onze moestuin bestaat uit 5 percelen. We kweken zo’n 40 verschillende groenten, kruiden en fruit op. Per jaar zetten we een perceel om naar het No Dig principe: niet spitten, alleen een laag compost aanbrengen. De bemesting gebeurt van bovenaf en zo willen we dit op alle percelen in de moestuin gaan doen zodat we niet meer met de trekker op het land hoeven.

We geven de bodem wat het nodig heeft. Afgelopen jaar hebben we een perceel ingezaaid met een bijenmengsel. We kregen een prachtig veld vol bloemen en insecten. Nog mooier is dat de grond de kans heeft om te rusten. Als de grond optimaal is, kunnen wij mooie gewassen kweken.

In onze tunnelkassen kweken we bijvoorbeeld spinazie, aubergine, komkommer en tomaten. Uiteraard geheel biologisch zonder bestrijdingsmiddelen met alleen onze eigen meststoffen. Dat proef je echt!

Over onze groentetuin

Wij gebruiken alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen en eigen mest, dus geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

Jaarlijks worden we door SKAL gecontroleerd op onze biologische manier van werken.

Het is goed om te weten waar je eigen groente vandaan komt. We vinden het leuk als je komt kijken op onze boerderij, je bent van harte welkom.

Dit is een soort zoete aardpeer die rauw gegeten kan worden.

In onze winkel kun je naast groente en fruit, zaadjes en gedroogde kruiden kopen die we oogsten uit onze eigen tuin.

Wij leveren groente aan Herberg de Klomp en onze zuivel aan De Molen in Dalfsen en allerlei producten aan cateringbedrijven.

Vanaf februari 2023 maken wij groentekratten klaar voor Joris Bezorgt. Zij leveren met een elektrische fiets onze groente aan huis in Dalfsen. Kijk voor meer informatie op www.jorisbezorgt.nl

Je kunt dit op het aanvraagformulier aangeven.

Charles Downing Grondlegger van No-Dig principe