Het team

Marieke

Marieke

Begeleider

Alinda

Alinda

Begeleider

Foto volgt

Jannie

Begeleider

Hermen

Hermen

Begeleider

Dominique

Dominique

Begeleider

Foto volgt

Johanneke

Begeleider

Hetty

Hetty

Begeleider

Foto volgt

Jeannine

Begeleider

Karst

Karst

Eigenaar

Lillian

Lillian

Eigenaar en paardencoach

Begeleiding van onze deelnemers

Vlak voor het begin van de werkdag voor onze deelnemers houdt het team een bespreking. Wie komt er dit dagdeel en wat gaat hij of zij doen. We bespreken speciale dingen en verdelen de activiteiten voor de ochtend of middag. Wij willen iedereen geven wat hij of zij nodig heeft.

Samen met de begeleiding gaat de deelnemer aan het werk. Er zijn kleine taken en grote taken. Wij zorgen dat iedereen naar behoefte voldoende afwisseling heeft. Als iemand heel veel stress heeft dan zorgen wij dat hij of zij een rustige klus krijgt.

Op onze zorgboerderij heerst rust. Dat betekent dat een deelnemer alle tijd krijgt om een activiteit te doen. Als de taak niet afkomt is dat geen probleem. De deelnemer levert op zijn of haar manier een zinvolle en waardevolle bijdrage aan de boerderij.

Als een deelnemer overprikkelt raakt, emotioneel of gestrest, dan gaan we in gesprek. We luisteren echt naar de mensen. We geven hem of haar dan de rust en ruimte om op adem te komen. Als dat nodig is passen we de activiteiten aan. We proberen te zorgen dat de deelnemer in de maatschappij kan functioneren: ‘Hoe kan ik iets veranderen, mezelf aanpassen of onttrekken als iets te veel wordt’.