Zuivel met zorg

Op Landjuweel De Hoeven grazen de melkkoeien ongeveer 9 maanden lekker buiten. In de wei groeit kruidenrijk gras, waardoor we geen krachtvoer hoeven bij te voeren. Dit betekent dat de melk extra lekker is. Bijkomend voordeel is dat wij biologisch stalmest hebben en geen stikstofprobleem. Tijdens de wintermaanden staan de koeien beschut in een hele grote potstal.

Op de boerderij lopen 55 gehoornde melkkoeien en 25 stuks jongvee. Wij willen namelijk dat de dieren zo natuurlijk mogelijk leven. De koeien worden 2 keer per dag gemolken. ’s middags om 16.30 uur mag een deelnemer daarbij helpen.

Gehoornde koeien bij Landjuweel de Hoeven
Tap je eigen rauwe melk bij onze 24 uurs melktap

24 uurs - Melktap

Onze melk is gezond en lekker. Daarom is onze melktap met biologisch rauwe melk 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend. Je rekent contact af of voor de losse producten met een QR-code.

Zuivel met zorg Landjuweel de Hoeven

Kefir, Yoghurt & Hangop

Eén keer per 2 weken maken we samen met de deelnemers van de rauwe melk onze lekkere yoghurt, kefir en hangop. Deze producten staan in de koelkast bij de melktap, tot de voorraad strekt.

Wist je dat?

In fabrieken wordt dit wel gedaan om bacteriën te doden. Toch zijn juist die bacteriën weer heel goed voor je darmen, vertering van je voedsel en je weerstand.

Enzymen bestaan geheel of gedeeltelijk uit moleculen met eiwitten. Bij verhitting worden de enzymen vervormd of verdwijnen ze zelfs. Ook de vitamines verminderen bij verhitting. Omdat wij het niet verhitten behoudt de melk alle enzymen en vitamines en is dit veel gezonder.

Omdat in de rauwe melk bacteriën zitten die goed zijn voor je darmen en helpen bij vertering, kan het zijn dat je rauwe melk misschien wel kunt drinken als je lactose-intolerantie hebt.

Dit komt omdat wij rauwe melk gebruiken en geen melkpoeder. In de fabrieken verhitten ze de melk en daardoor wordt de structuur anders en dikker.

Deze pro-biotische zuiveldrank komt oorspronkelijk uit de Kaukasus. Er zitten heleboel vitamines in zoals B1, B2, B6, B12, C en D. Ook de nodige mineralen, essentiële aminozuren en gisten vind je terug in deze drank.

Dit betekent dat we geen onnodige ingrepen doen bij een dier. Dus dragen onze koeien horens. Als koeien geen horens hebben kunnen ze elkaar niet verwonden. Omdat wij heel veel weiland hebben, hebben onze dieren de ruimte en zullen ze elkaar minder snel raken. Bovendien vinden wij onze koeien met horens veel mooier!