Boerderij met zorg

We zien je graag!

Als je op onze boerderij komt werken, ben je echt waardevol voor ons. Elke taak die gedaan wordt is belangrijk! De tafel dekken of de groentetas vullen, hout kloven, onkruid wieden of de kippen voeren. Wat we samen maken, telen of verwerken wordt verkocht aan klanten. Wij bieden jou dus echt een leuke en zinvolle dagbesteding.

Als je bij ons komt werken

We hebben van te voren afgesproken welke dagen, ochtend of middag je bij ons komt werken. Die dagen kunnen je later veranderen of uitbreiden. Via de begeleiders hoor je welke taak je mag gaan uitvoeren. Samen met hem of haar ga je aan het werk.

In de ochtend en in de middag houden we een half uur pauze. Iedereen komt dan naar de grote zaal. Als het mooi weer is zitten we lekker buiten onder de overkapping. Je kunt tijdens de koffie of thee met elkaar praten of alleen luisteren. Tussen de middag maken een aantal deelnemers het warme eten klaar. We nemen de tijd om gezellig samen te eten. Na de pauzes gaat iedereen weer zijn of haar eigen taak doen.

Je mag zijn wie je bent op Landjuweel de Hoeven
Zorgboerderij Landjuweel de Hoeven.

Wie zijn er?

Onze deelnemers zijn volwassen en van alle leeftijden. Net als jij, hebben zij allemaal extra zorg nodig, vanwege:

  • autisme
  • een niet aangeboren hersenletsel
  • psychische problemen
  • een lichte verstandelijke beperking
  • een licht verstandelijke handicap

De ene persoon zal veel praten en druk zijn, de andere heel rustig en teruggetrokken. Bij ons mag je zijn wie je bent!

Op het land werken bij Landjuweel de Hoeven

Zien, leren en voelen

Je krijgt alle kans en tijd om meer te leren. Je zult merken dat als je eerst niet bij de dieren durfde te komen, je dit later dit misschien wel gaat doen. Je krijgt vanzelf meer kennis over planten, groenten en bloemen als je in de tuin gaat werken. Je zult zien, dat je na een tijdje meer taken kunt uitvoeren.

Je leert meer over jezelf. Hoe je bijvoorbeeld beter om kan gaan met overprikkeling zonder in paniek te raken. We zijn eerlijk naar je. Als er iets niet goed gaat of je zit niet lekker in je vel, dan praten we er samen over.

Als het zonnetje schijnt eten we buiten

Rustige omgeving

Misschien denk je dat met al die deelnemers het heel druk is. Dat is niet zo, onze boerderij is heel groot. Zodra iedereen een taak heeft, is het rustig. Tijdens de pauzes kan het iets drukker zijn. Heb je daar moeite mee? Wij leren je hoe je er mee omgaat. Je mag je altijd in de stilteruimte even terugtrekken.

Hoe kom je bij ons?

Landjuweel de Hoeven is makkelijk te bereiken met de auto of de fiets. Er is voldoende ruimte om te parkeren. Op loopafstand is een bushalte voor Lijn 301, je stapt uit bij Halte Ruitenveen, Middenweg. Als je niet zelfstandig naar ons toe kunt komen en geen vervoer hebt, dan regelen wij dit voor je. Zit je in een rolstoel? Geen probleem, de locatie is rolstoelvriendelijk.

Wil je kennismaken?

Bel ons gerust, ook als je alleen maar even iets wilt weten. Je kunt bellen met 0529-427688.

Aan de telefoon zijn wij eerlijk naar je en hoor je of je bij ons kunt komen. Wij nodigen je dan uit om eerst te komen kijken.  Een teamlid ontvangt je en geeft een rondleiding over de boerderij. Je kunt vertellen wat je wel leuk vindt en wat niet. Als je denkt: dit lijkt me wel wat, dan mag je eerst een dagdeel meelopen. Zo voel je de sfeer en zie je hoe wij met andere deelnemers omgaan.

Daarna bespreken we hoeveel uur je wilt werken en op welke dagdelen je komt. De eerste weken gaan we samen op ontdekking waar jij goed in bent en wat je leuk lijkt.

Wij regelen alles voor je

Wij nemen contact op met de gemeente waar je woont en met het zorgkantoor. Onze zorgboerderij is aangesloten bij Coöperatie Boer en Zorg en daarom is alles qua financiën goed geregeld. Wij hebben het keurmerk “Kwaliteit laat je zien”. Je weet dus zeker dat je goed terecht komt.

Zoek jij een zinvolle dagbesteding voor iemand?

Bel ons om te overleggen 0529-427688. Bij de juiste indicatie kunnen wij de snel handelen of we gaan het voor je regelen. Je mag rustig aankomen om de boerderij te bekijken en sfeer te proeven. Onze deur staat altijd open!

Gezelligheid tijdens de lunch - Landjuweel de Hoeven