Dieren met zorg

Het is een ware beestenboel op Landjuweel de Hoeven. We hebben naast onze melkkoeien nog heel veel andere lieve dieren. Deze worden samen met de deelnemers verzorgd. Kom maar eens kijken bij onze twee grote varkens die heerlijk in een modderbad kunnen spelen. De kunekune varkentjes Guusje en Tooske kun je gewoon aaien en deze leven samen met de stamboek landgeiten in een wei. We hebben een hond, pauw, eenden, kippen en schapen. Lillian is gek van paarden en heeft er twee. Ze is paardencoach en gebruikt hiervoor haar paarden.

Paarden
Verzorging van dieren Landjuweel de Hoeven

Eieren

Natuurlijk leggen de kippen vaak eieren. Deze eieren gebruiken we o.a. bij onze eigen maaltijden. We verkopen ze in de winkel of klanten kunnen de kakelverse eieren bij de groentetas of fruittas bestellen.

Eieren van Landjuweel de Hoeven
Koeien bij Landuweel de Hoeven

Vleespakket

Bij het boeren leven hoort dat je we dieren slachten. Om de kringloop rond te maken bieden wij van 1 oktober t/m 1 mei de mogelijkheid om wekelijks 2x vlees voor 2 personen te ontvangen. Je kunt dit bij je groentetas extra aanmelden. Heb je al een groentetas, stuur dan een e-mail.

Na 1 mei stopt de levering van het vlees. Wij vragen al onze klanten in augustus of ze belangstelling hebben voor wekelijks vlees.

Vleespakket Landjuweel de Hoeven

Leuke weetjes over onze dieren

Toen we net de pauw kregen, dacht die wel even de baas te spelen over de kippen. Daar staken onze schapen een stokje voor en joegen de pauw weg. De schapen bewaken onze kippen ook tegen roofdieren.

Achter de Hoeven staat een boom met sierappeltjes die zit elk jaar vol spreeuwen.

Paarden voelen haarfijn aan hoe jij je voelt. Je kunt door met paarden te werken heel veel over jezelf leren. Lillian is paardencoach en kan je hier veel meer over vertellen.