Nieuwsbrief week 8

Boven de grond!

Wat een heerlijke week. Afgelopen week was het moment daar dat de koeien voor het eerst weer naar buiten gingen. Niet om veel te eten. Maar juist de benen strekken en het gras activeren voor groei. En wat ik ook altijd zie. Als de koeien buiten zijn nemen ze veel minder mineralen op als dat ze binnen staan. En ze staan nu maar 2 uur buiten.. Er zit meer in gras en de bodem dan we op het eerste oog zien. En natuurlijk mooi nieuws uit onze opkweek kas. De doperwten staan boven!! Het zelf opkweken is toch wel heel leuk om te doen. Het is dan zo zichtbaar dat het seizoen begint!

Deze week in de tas*

Groenten: Andijvie, paksoi, bleekselderij, courgette, rode biet

Fruit: Appel, peer, bloedsinaasappel

Recept van de week

Kokoscurry met paksoi en courgette

Ingrediënten:

Bereiding

  1. Kook de rijst en voeg als het klaar is de sesamolie erdoorheen.
  2. Rasp de schil van de limoen of citroen en pers het sap uit. Schil de gember en snijd het fijn. Hak de cashewnoten grof en snipper de ui.
  3. Snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Snijd de courgette in plakjes.
  4. Bak de kokosrasp zonder olie goudbruin en haal uit de pan. Bewaar de kokosrasp apart. Bak daarna in olie de limoenschil, gember en kerriepoeder 1 à 2 minuten. Voeg de courgette en het witte deel van de paksoi toe en bak 5 à 6 minuten. Voeg het groene deel van de paksoi toe en roerbak 1 minuut mee. Blus de groenten vervolgens af met de kokosmelk, roer door en verwarm nog 2 à 3 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de sesamolie door de rijst en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de cashewnoten. Schep de kokoscurry met groenten naast de rijst en garneer deze met de gebakken kokosrasp. Serveer het limoensap apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.