Nieuwsbrief Week 8 (2023)

koe in potstal

De mest er op

Woensdag was het zo ver. De potstal was toe aan zijn uitmest beurt. En het land was toe aan de rijke, ruige mest voor het groeiseizoen van 2023. Een échte start van het voorjaar. Voor het eerst weer reuring om het huis met grote trekkers en meststrooiers. Maar dit betekent ook een frisse stal voor de koeien. Een prachtig moment die onze instagramvolgers online hebben kunnen volgen. De koeien springen en dansen er op los in hun schone stal. En díe mooie mest komt ook op de tuin! We maken ons hier rustig klaar op een nieuw seizoen. Met veel goede groenten van goede grond!

Geniet van de groenten!

**LET OP! VANAF 31 JANUARI WORDEN DE TASSEN OP**
**DINSDAG EN WOENSDAG GELEVERD**

Deze week in de tas*

Groenten: Winterpostelein, wortelpeterselie, rode kool, yacon, tomaat
Fruit: Appel, peer, granaatappel

* onder voorbehoud van levering

Recept van de week

Postelein stamp met panir

Ingrediënten

  • 2 zakjes Winterpostelein
  • (1 zakje = 100 gram) 2 pakjes paneer
  • 400 gram wortelpeterselie
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 175 ml crème fraîche
  • Olijfolie
  • peper/zout
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl paprika poeder
  • 1 el sojasaus

 

Bereiding
Schil de aardappels en de wortelpeterselie en snij in stukjes van gelijke grootte. Zet op in een pan met water en zout en kook gaar in 15 minuten. Snij de paneer in blokjes van 1 bij 1 cm. Bestrooi ze met een beetje zout, peper, de kerriepoeder en de paprikapoeder. Verhit in een koekenpan wat olie (maak het flink heet!) en bak daarin de blokjes paneer mooi bruin. Blus af met de sojasaus, hussel even goed om en houd warm. Was ondertussen de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge. Giet de aardappels en wortelpeterselie af en stamp fijn met de crème fraîche. Maak op smaak met peper en zout en roer er voorzichtig de winterpostelein door. Serveer direct met de paneer. soepballetjes over de borden en bestrooi met de gebakken uitjes.