Nieuwsbrief week 50

Het einde van het jaar

We hangen de lampjes weer op, maken het erf netjes schoon. Inmiddels staan de koeien binnen. Er komt rust over de boerderij. Binnen niet, want de kerstpakketten beginnen nu weer te lopen! Inpakken, sealen stikkeren. Heerlijk bij de kachel. Altijd mooi om het jaar zo af te sluiten. En lekker om ons richting de rust te bewegen. Week 52 en week 1 zijn we ook gesloten om even tijd te hebben met ons gezin.

Even voor de feestdagen. Afgelopen week hebben jullie een brief gehad voor de kersttas. Die kan tot 18 december besteld worden. Heb je nog andere wensen op het gebied van groente of vlees dan kan dat ook. 22 december rijden we nog bij alle kasten langs.

Het is al bijna weer zo ver. Week 52 en week 1 zijn er géén groentetassen ivm kerstvakantie. 9/10 januari zijn er weer tassen!

Deze week in de tas*

Groenten: Palmkool/paksoi, sla, taugé, biet, witlof

Fruit: Appel, peer, kiwi

Recept van de week

Palmkool recept met rijst en spek

Ingrediënten

 • 150 gr rijst
 • 150 gr spek in blokjes
 • 1 ui gesnipperd
 • 1 teentje knoflook gehakt
 • 500 gr palmkool gewassen en gesneden
 • 1 tl gember geraspt
 • 2 el ketjap manis
 • 1/2 limoen sap

Instructies

 1. Zet een pan met water op en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
 2. Verhit een wok zonder olie en bak hierin de spek uit. Je gebruikt het vet wat hieruit komt om de rest te bakken. Zijn de spekjes erg mager voeg dan wat olie toe aan de wok.
 3. Haal de spek uit de pan (maar laat de olie erin zitten) en voeg nu de ui toe. Bak deze tot mooi glazig. Voeg dan de palmkool, gember en de knoflook toe en bak dit voor een minuut of 10 tot de palmkool gaar is.
 4. Voeg de ketjap toe aan de pan en peper en zout naar smaak.
 5. Laat het geheel nog even op laag vuur bakken terwijl je het af en toe doorschud.
 6. Knijp het sap van de limoen uit over de palmkool en roer het geheel om. Voeg de rijst toe en bak dit even mee. Proef of er nog meer peper en zout bij moet en serveer heet.