Nieuwsbrief Week 5 (2023)

Joris Bezorgt

Een nieuwe samenwerking

Waar we rustig zaten te wachten op beter weer kwam er afgelopen week een verrassing om de hoek. Een bezoekje van Stichting Joris bezorgt die op zoek waren naar een leverancier van groente. Omdat de Jorisbezorgt ook met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkt was dat een mooi gesprek over kansen en lokale groenten. En eigenlijk waren we er snel uit. We mogen de klanten van Jorisbezorgt voorzien van groenten van Landjuweel! Super toch! Een sterke sociale, lokale samenwerking waarbij nog meer lokale groenten gegeten worden. Het land begint weer wat op te drogen en de koeien lopen weer, als zijn het maar 2 uurtjes weer buiten op het land. Als het nog even doorzet kunnen we beginnen met de compost bedden aanleggen. Dat zou wel top zijn. Maar… Voor ons ligt ook een spannende week. Voor het eerst leveren we de groenten op dinsdag en woensdag. En dat is toch even schakelen. Nieuwe structuur. Wat doen we eerst en wanneer. Maar we gaan er zeker profijt van krijgen! Dus vol goede moed de nieuwe week weer in!

Geniet van de groenten!

**LET OP! VANAF 31 JANUARI WORDEN DE TASSEN OP**
**DINSDAG EN WOENSDAG GELEVERD**

Deze week in de tas*

Groenten: Knolselderij, zoete bataat, prei, spruiten, pompoen
Fruit: appel, mango, banaan

* onder voorbehoud van levering

Recept van de week

Zoete-aardappelwedges uit de oven met oregano en citroen

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappels (geschild, in parten)
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0.5 citroen (sap)

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de zoete aardappels met de oregano, olijfolie en het citroensap. Bak op een bakplaat in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.