Nieuwsbrief week 45

Wat een wind!

Wat een wind deze week! Een mooi moment om eens naar binnen te trekken. We wilden er nog een kantoorruimte bij maken. Door wat slim met tafels te schuiven is dit weer perfect gelukt. Wat extra werkplekken om verslaglegging te doen voor de deelnemers, administratie voor de groentetassen. Én niet onbelangrijk, een wat betere scheiding tussen werk en prive! We sjouwden nog wel eens heen en weer tussen huis en kantoor met spullen onder de arm… En natuurlijk opruimen, ordenen. Na 2,5 jaar hier op de boerderij pakken we toch maar door met een flinke opruimen. Heerlijk om te doen. Zeker vanachter glas! Ow, En nog een leuk nieuwtje! Onze Bella krijgt puppies! Spannend!

Deze week in de tas*

Groenten: Rode biet, boerenkool, bindsla, prei, kastanjechampignons

Fruit: Kaki, kiwi, peer

Recept van de week

Gesmoorde bindsla met gember en fenegriek

INGREDIËNTEN:

  • 300 gram bindsla
  • 1 lente-ui
  • 1 perssinaasappel
  • 1 cm verse gember
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 theelepel gemalen fenegriek of 1 theelepel fenegriekzaad(te koop in de biologische winkel of natuurvoedingswinkel)
  • Versgemalen (zee)zout en peper, naar smaak

Bereiding:

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de bindsla als die lelijk zijn.
  2. Leg de krop sla op de snijplank. Snijd met een koksmes repen van ongeveer 1 – 1,5 cm breed. De stronk gebruik je niet; die is te hard.
  3. Was de repen sla in koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet of droog ze in een slacentrifuge.
  4. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
  5. Pers de sinaasappel uit.
  6. Schil de gember en rasp de gember vervolgens.
  7. Verwarm één eetlepel olijfolie in een braadpan. Fruit de lente-ui, de gember en de gemalen fenegriek kort.
  8. Doe de repen bindsla erbij en overgiet alles met sinaasappelsap. Smoor het geheel tien minuten. Schep af en toe om.
  9. Breng eventueel verder op smaak met versgemalen peper en zout en olijfolie. Serveer direct.