Nieuwsbrief week 35

Fris terug!

We zijn er weer! de eerste week zit er weer op, en voor de kinderen gaan we de laatste vakantieweek al weer in. Wat gaat de tijd toch snel… We konden direct aan de slag want er moest nog wat gras geoogst worden voor de winter. En natuurlijk doet het onkruid het ook fantastisch…! Maar wat een genot om zo terug te komen. Alles groeit! Waar vorig jaar droogte een fors hoofdpijndossier was. Is er nu voldoende vocht en groeikracht in de bodem! Een heerlijke combinatie. Een hele zorg minder! We hebben genoten van de vakantie, het was heerlijk om even er uit te zijn. Maar het is ook heerlijk om weer thuis te komen. en te genieten van deze prachtige plek!

Geniet van de groenten!

**** Huishoudelijk mededeling *****

Vanaf volgende week leveren we weer vleesabonnementen! Het bericht zat in de tas. Niet gehad? vragen? bel ons of mail ons op info@landjuweeldehoeven.nl

Deze week in de tas*

Groenten: Rode biet, vruchtpakket, mais/portabello, bloemkool, andijvie

Fruit: Appel, peer, mango

Recept van de week

Rode-bietensalade

 

Ingredienten:

  • 1 appel
  • 2 augurken
  • 1 middelgrote ui
  • 400 g geraspte bietjes
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el gemersiroop
  • 10 g verse bieslook

Bereiding:

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Snijd de augurken in even grote blokjes en snipper de ui.
  3. Meng de appel, augurk en ui door de bietjes. Roer de azijn en de gembersiroop door de salade.
  4. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en strooi over de salade.