Nieuwsbrief week 31

Vakantie!!!

Even op een laag pitje. Wij verlaten Landjuweel om even lekker met elkaar tot rust te komen. Met fijne backup voor de boerderij en een aantal personeelsleden wat iets later of eerder vakantie nemen draaien op een laag pitje door. Want ook de deelnemers gaan op vakantie. Van dagjes weg of met hele woongroepen op pad. De tuin de groentetassen gaan natuurlijk door. De natuur heeft nog geen vakantie. De winkel is de komende 3 zaterdagen gesloten. Maar door de week wel geopend. En de zuivel is natuurlijk verkrijgbaar via de tap! Lieve mensen, geniet van de vakantie en tot over 3 weken.

Hermen neemt de nieuwsbrief over zodat jullie wel weten wat er in de tassen zit 😉

Deze week in de tas*

Groenten: Sla, spitskool, broccoli, vruchtpakket, sperzieboon/snijboon, bosbiet

Fruit: Druiven, peer, perzik

Recept van de week

BROCCOLI MET KNOFLOOK EN CITROEN

Ingrediënten:

 • 750 g broccoli
 • 1 citroen
 • 2 tenen knoflook
 • 3 el goede olijfolie
 • peper uit de molen

BEREIDING

 1. Was de broccoli, snijd de roosjes van de broccoli.
 2. Schil de stronk en snijd in blokjes.
 3. Doe eerst de blokjes stronk van de broccoli in je stoompan en breng aan de kook, leg dan de roosjes er boven op en stoom beetgaar, in ongeveer 6 min. 
 4. Was de citroen onder de kraan en rasp de schil er af, alleen het geel! Pers 1 helft van de citroen uit. Pel de knoflook en snijd in zo dun mogelijke plakjes.
 5. Verwarm de olijfolie in een pannetje met dikke bodem en fruit de knoflook, samen met 2/3 van de citroenrasp. Doe er wat peper bij en bak zachtjes tot de knoflook een beetje gaat kleuren.
 6. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door, druppel er wat citroensap over en bestrooi met het restant citroenrasp.