Nieuwsbrief week 26

Joris Bezorgt

Komkommertijd!

Het is weer komkommertijd! De eerste komkommers komen van de planten af. Ook al zijn ze krap 2 meter hoog. De oogst is al begonnen. En wat zijn ze lekker! Goed van smaak, en natuurlijk super voedzaam! Verder zijn hier alle voorbereidingen druk op gang voor het zomerfestival! Even opruimen hier, nog wat poetsen daar! Naast dat het een fantastische dag is om te ervaren is het ook heerlijk om alles even weer door je handen te laten gaan. Staat alles nog op de goede plek? Moeten we hier geen afscheid van nemen? Het gaat de hele dag door! We hebben er zin in! Dus kom ook op zaterdag 6 juli van 10 tot 17 uur bij ons aan de middenweg!

Deze week in de tas*

Groenten:

Sla, knolvenkel, andijvie, broccoli, komkommer/paprika

Fruit:

Ananas, pruimen, appel

Recept van de week

Gazpacho!

Ingredienten:

  • 750 gram tomaten
  • ¼ komkommer (of 2 snackkomkommers)
  • 1 gegrilde paprika (uit een pot)
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 eetlepel azijn (naar smaak – ik gebruikte frambozenazijn maar rode wijnazijn is ook lekker)
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • olijfolie, peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Was de tomaten en komkommer. Doe deze in de keukenmachine.
  2. Ontvel de knoflook en de sjalot en voeg deze met de rest van de ingrediënten toe.
  3. Pureer tot je een mooie gladde soep hebt, breng verder op smaak met peper, zout en olijfolie.
  4. Laat de soep minimaal 2 uur koelen in de koelkast en serveer hem ijskoud. Eet smakelijk!