Nieuwsbrief week 25

Rustig doorgaan!

Ondanks het wisselvallig weer gaat alles rustig door. De groenten doen het fantastisch en de kassen staan al weer vol met komkommers en tomaten. De nieuwe kippen zijn mooi aan de leg. En het gras groeit als een trein. Afgelopen week ging onze pleegmoedergroep naar buiten. We willen kijken of we de kalfjes nog meer bij de koe kunnen houden. Deze groep bestaat uit 3 moeders en 9 kalfjes. Die zogen rustig bij de koeien. We zien dat ze goed groeien en het is een lust voor het oog! Ze staan aan de middenweg. Dus mocht je in de buurt zijn. Ga zeker eens kijken!

Deze week in de tas*

Groenten:

Koolrabi/meiraap, wortel/biet, paprika/doperwt/asperge, groenselderij

Fruit:

Meloen, sinaasappel, peer

Recept van de week

gesmoorde meiraapjes

Ingredienten:

Bereiding:

  1. Was de meiraapjes, haal aan de onder- en de bovenkant het kapje van de knol eraf en snijd ze in partjes.
  2. Pel en snijd de rode ui in kleine stukjes en verdeel de gesneden ui in twee aparte schaaltjes.
  3. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in stukjes.
  4. Doe een klontje roomboter in de pan en fruit hierin de rode ui glazig.
  5. Voeg dan de meiraapjes toe en samen met circa 50 cc water en doe een deksel op de pan.
  6. Smoor de meiraapjes in 6-10 min beetgaar (de meiraapjes moeten niet te zacht worden).
  7. Doe ondertussen in een andere pan een klontje roomboter, voeg hieraan de rest van de rode ui toe en fruit de rode ui opnieuw glazig.
  8. Voeg de kastanjechampignons toe, bak ze totdat ze gaar zijn en blus af met een scheutje balsamicoazijn.
  9. Als de meiraapjes bijna beetgaar zijn, voeg dan de peterselie en de dragon toe en breng op smaak met zout en peper.
  10. Voeg als laatste de kastanjechampignons toe.