Nieuwsbrief week 22

Lekker planten

20 graden, voorzichtige zon. Wat een heerlijkheid! Het onkruid klimt inmiddels tegen de bomen op zoveel groei als er in de grond zit. Om de bedden die leeg staan te vullen spitten we de grond nog een keer voor het planten om. Maar… onze eigen spitfrees is kapot gegaan… Achter een lekkende oliekering bleken allemaal kapotte lagers te zitten. Dus we zijn druk op zoek naar onderdelen om de machine weer operationeel te krijgen. Met deze hoeveelheid onkruid is een spitmachine wel welkom dus grote dank aan onze vrienden van de Zonnehorst waar we zo lang hun spitmachine van mochten lenen! De zomer groenten groeien lekker door in de kas! De watersystemen zijn weer klaar voor warmte. en de spitskool staat klaar om mee te gaan in de groentetassen van volgende week. Geniet van het weekend en de groenten!

Deze week in de tas*

Groente: Spitskool/radijs, sla/spinazie, courgette, asperge/pastinaak, kastanje champignons

Fruit: Blauwe bes, appel, banaan 

Recept van de week

Spitskool met kerrie 

Ingredienten:

  • 1 middelgrote ui
  • 600 g spitskolen
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 2½ tl kerriepoeder

Bereiden

  1. Snipper de ui. Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in dunne reepjes.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met de kerrie 3 min.
  3. Voeg de spitskool toe en bak ca. 10 min. op middelhoog vuur.
  4. Breng op smaak met peper en eventueel zout.