Nieuwsbrief week 21

Grasoogst!

De eerste keer maaien. Het gras en de boer waren er aan toe! Met mooi weer in het verschiet hebben we afgelopen week het eerste wintervoer kunnen oogsten. Altijd even stressen maar het is allemaal weer gelukt. Vandaar ook deze late en korte nieuwsbrief ūüėČ Volgende week is er meer tijd om te typen!

Deze week in de tas*

Groente: Sla, prei, paprika, bleekselderij, bospeen/bosbiet/asperges

Fruit: Aardbei, peer, sinaasappel

Recept van de week

Gestoofde bleekselderij

INGREDI√čNTEN

  • 1 wortel, in stukken
  • 1 ui, in stukken
  • 30 g boter
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 1 dessertlepel tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • 2 struiken bleekselderij (ca. 1 kg)

BEREIDEN

  1. Bak voor de saus de stukken wortel en ui goudbruin in een pan met de boter. Strooi er bloem over. Verhit dit al roerend. Voeg er de tomatenpuree en het bouillonblokje dat is opgelost in 750 ml heet water, aan toe. Blijf roeren tot het kookt. Laat de saus ca. 45 minuten zonder deksel op heel laag vuur koken, zodat de hoeveelheid halveert.
  2. Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de selderijstengels 10 minuten in de pan met kokend water. Laat zorgvuldig uitlekken. Snijd in de lengte door.
  3. Doe de selderij in de pan waarin de saus suddert. Breng op smaak met weinig zout en peper. Dek de pan af en laat 45 minuten zachtjes koken.