Nieuwsbrief week 14

Bloei!

Waar buiten het plantgoed rustig aan wortels begint te krijgen in de nieuwe grond. Loopt de kas altijd een seizoen voor. Daar hebben we al bloei! De winterpostelein krijgt een prachtige witte gloed. Ook al is bloei in de tuinderij toch altijd een beetje dubbel. Want je wilt het niet omdat je ’te laat’ bent met oogsten. Maar het niet hebben doet vind ik ook altijd een beetje afbreuk doen aan de cyclus. Het hoort er bij. En er is voldoende dus bloei maar mooi! Geniet van de groenten!

Deze week in de tas*

Groenten: Paksoi, rode biet, schorseneer, paprika, witte kool

Fruit: Grapefruit, banaan, appel

Recept van de week

Romige koolsoep met schorsenerenchips

Ingredienten:

Bereiding:

  1. Maak de groente schoon, snijd de ui, knoflook en witte kool heel fijn, rasp de aardappels of snijd deze in kleine blokjes.
  2. Rasp 1 eetlepel van de verse gember.
  3. Maak intussen de schorseneren schoon, schaaf er met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van. Frituur deze in de hete zonnebloemolie tot krokante chips, bestrooi deze met wat fijn zout. En laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Pureer de koolsoep met een staafmixer, voeg de crème fraîche toe en pureer de soep tot een romig geheel. Maak eventueel verder op smaak met versgemalen peper. Serveer met de chips.
  5. Tip: voeg voor een maaltijdsoep 100 g rijst toe na het pureren en laat dit gaar koken.