Nieuwsbrief week 12

Groen!

Langzamer hand zien we weer groen! De hazelaar begint te bloeien. En de voorgezaaide groenten en kruiden kruipen uit de grond. Eerst nog binnen achter het glas. Verwarmd door de zonnestralen en de cv… Maar straks klaar om de grond in te gaan. Dit zijn écht de start momenten van het voorjaar. De dagen lengen, de temperatuur stijgt. en alles loopt uit. En elke zonnestraal voelt als een cadeautje! Heerlijk!

Deze week in de tas*

Groenten: Knolselderij, witlof, groene kool, courgette, portabello

Fruit: Mandarijn, banaan, peer

 

Recept van de week

Romige champignoncurry met groene kool en steakreepjes

  • biefstuk 500 g
  • basmatirijst 200 g
  • gemengde champignon 250 g
  • groene kool 250 g
  • ui 1
  • limoenen 2
  • lente-uitjes 2
  • tomatenblokjes (blik) 200 g
  • kokosmelk 400 g
  • kippenbouillon 200 ml
  • garam masala 2 kl
  • kurkuma 1 kl
  • kaneelpoeder ½ kl
  • chilipoeder 1 snuifje
  • arachideolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en bak ze glazig in arachideolie. Snij het vlees in reepjes en roerbak ze op hoog vuur in 2 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan.
  2. Doe opnieuw wat olie in de pan. Bak de champignons goudbruin en kruid ze met de garam masala, de kurkuma, het kaneelpoeder en het chilipoeder.
  3.  

    Giet de kokosmelk en de bouillon in de pan, voeg de tomatenblokjes toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur zacht en laat 30 minuten sudderen. Snij de groenekool fijn en voeg ze de laatste 10 minuten toe aan de pan.

  4.  

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af.

  5.  

    Meng de steakreepjes weer onder de curry en breng die op smaak met limoensap, peper en zout. Snij de tweede limoen in partjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Werk de curry af met de limoen en de lente-ui en serveer hem met de rijst. Lekker met een lepeltje yoghurt.