Nieuwsbrief week 10

Wat zit er in de fruittas

Vroege lente kriebels

Jeetje❣ Wat is de zon al krachtig als ze zich laat zien. Je voelt de heerlijke warmte op je gezicht branden. Alles brult nog net niet de grond uit. Maar dat zit er wel aan te komen: onder andere de brandnetel, daslook en fluitenkruid laten zich al zien. Ik vind het altijd zo wonderlijk dat er jaarrond planten bloeien. let maar eens op. Dit bloeit er nu: mahonia, madeliefje, helleborus en de paardenbloem heeft al bloemknoppen. Op het land worden we tijdens het werken begeleid met de mooie zang van onder andere de wulp, spreeuwen en de putter. Je voelt aan alles dat het mooie weer er aankomt! Genietse❣

Deze week in de tas*

Groenten: Groenlof, raapsteel, bloemkool, venkel, trostomaat.

Fruit: appel, peer, banaan.

Recept van de week

Groenlof met spek en kaas

Ingredienten:

  • 1000 g Groenlof

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Groenlof met spek en kaas op tafel.

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de groenlof. Was de groente en snijd in reepjes. Breng een pan water aan de kook en voeg hier een scheut citroensap aan toe. Blancheer de groente 5 minuten en giet het daarna af. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Bak de spek in een hapjespan en voeg de uitgelekte groenlof toe samen met de boter. Roer alles goed door en smoor het geheel gedurende 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe om.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Doe het groentemengsel in een ovenschaal en strooi er kaas overheen. Zet de ovenschaal ongeveer 8 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Klaar is je groenlof met spek en kaas.