Rauwe zuivel

Rauwmelkse yoghurt

 

Omdat we bij onze yoghurt gebruik maken van rauwe melk, heeft het ook alle voordelen die rauwe melk ons ook biedt. Wel blijft onze yoghurt wat dunner dan u gewend bent bij de yoghurt zoals u die in de supermarkt koopt. De melk die hiervoor gebruikt wordt krijgt eerst een hittebehandeling, zodat de eiwitten in de melk veranderen. Deze verandering heeft tot gevolg dat deze eiwitten nu wel een verbinding aangaan met elkaar. Waardoor de yoghurt uiteindelijk wat dikker wordt. Ook voegen wij geen melkpoeder toe. Een volledig natuurlijk en lekker product.

Rauwe melk

 

De melktap is gevuld met (onbehandelde) rauwe melk. Deze melk zit vol essentiële voedingsstoffen, die niet verloren zijn gegaan, wat wel gebeurt bij de hitte behandeling die de melk in de supermarkt heeft ondergaan. Dit wordt gedaan om bacteriën te doden, bacteriën die slecht bekend staan in Nederland. Wat veel mensen echter niet weten is dat onze darmen vol met bacteriën zitten, om ons te helpen bij het verteren van voeding en de basis voor onze weerstand. In melk zitten vele bacteriën die goed zijn

voor onze darmen, waaronder een bacterie die ons helpt bij het verteren van lactose, wat rauwe melk

interessant maakt voor mensen met lactose-intolerantie.

Daarnaast zit melk vol met enzymen. Enzymen zijn moleculen die gedeeltelijk of geheel uit eiwitten bestaan. Deze enzymen zijn niet allemaal bestand tegen hitte, sommigen vervormen of verdwijnen al bij 38°C. Voor de vitamines geldt hetzelfde. Vitamine b12 verdwijnt bijvoorbeeld volledig en bij vitamine c komt nog maar de helft voor van de originele hoeveelheid.

De melktap 24 uur bereikbaar voor heerlijke dag verse melk.

Alle producten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel.

Biologische rauwe zuivel

 

Op de boerderij hebben we verschillende rauwe zuivelproducten. Via onze melktap kun je, je eigen melk tappen. Daarnaast verwerken we onze melk tot yoghurt, kefir en hangop die in onze boerderijwinkel te vinden zijn. De melk die wij verkopen is van onze eigen gehoornde koeien, die

van het voorjaar tot het najaar in onze wei te vinden zijn.

In de winter hebben onze koeien beschikking tot een ruime potstal, waar ze in vol comfort kunnen liggen en koe kunnen zijn.

Rauwmelkse kefir

 

Kefir is een melkproduct afkomstig uit de Kaukasus. Het is een licht zuur melkproduct vol met goede bacteriën die uitstekend werken voor uw darmflora.

Dit maakt Kefir een pro-biotische zuiveldrank.

Ook voor dit product hebben wij onze melk niet behandeld, heerlijke rauwmelkse kefir dus. Kefir bevat van nature veel vitamines, zoals B1, B2, B6, B12, C en D. Daarnaast nog vele mineralen, essentiële aminozuren en gisten.

Daarbij wordt lactose tijdens het proces afgebroken. Binnen dit proces kan er wel een minimale hoeveelheid alcohol geproduceerd worden (0,1-0,3 %).