Nieuwsbrief week 9 (2023)

Koeien Landjuweel de Hoeven

Planten!


Jaaa!!! Eindelijk plantgoed! Dat is wel een prachtige start van het seizoen. De kassen
raken weer vol met allemaal mooie groenten! De mest ligt inmiddels op de tuin en wordt
volgende week ondergespit. Dan word het tijd om de bedden klaar te maken voor de
volle gronds teelten. Het duurt nog een week of 4 voordat het plantgoed hiervoor komt.
Maar de winter is écht voorbij. Kleine scheuten van de frambozen laten zicht voorzichtig
al weer zien boven de grond. Knoppen worden dikker op de takken en de
voorjaarsbloemen zijn overal te zien. Heerlijk! Nog even en dan zitten we weer in het t
shirt in de zon

Geniet van de groenten!


***** LET OP! VANAF 31 JANUARI WORDEN DE TASSEN OP *****
***** DINSDAG EN WOENSDAG GELEVERD *****

Deze week in de tas*

Groenten: Knolselderij, bieten, zoete bataat, komkommer, chinese kool
*** EXTRA : Rode ui ***

Fruit: Sinaasappel, blauwe bes, appel

Recept van de week

Wraps met geroosterde zoete bataat, zwarte bonen en mais

Ingrediënten

  • 400 g zoete bataat
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 200 g maiskorrels
  • 400 g zwarte bonen
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g (vegetarisch) gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl oregano
  • 6 tortillawraps of taco’s
  • verse dille of koriander

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was en schil de zoete bataat en snij in kleine blokjes, zo’n 12 cm groot.
  3. Snij de paprika in niet te kleine stukken.
  4. Meng bataat en paprika in een kom met kokosolie of olijfolie, komijnpoeder,
    paprikapoeder en zout en peper.

  5. Spreid uit op bakpapier op een bakplaat en schuif in de oven, rooster ongeveer 15
    minuten.

  6. Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en fruit daarin ui en knoflook heel even
    aan. Voeg het gehakt toe en bak goudbruin.

  7. Voeg mais en bonen toe.
  8. Meng de tomatenpuree met wat water en voeg ook toe. Breng op smaak met de oregano
    en wat peper en zout.
  9. Verwarm de wraps.
  10. Meng wat zure room met limoensap. Hak dille of koriander fijn en snij een avocado in
    blokjes.
  11. Eventueel kun je er ook nog geraspte kaas bij serveren.
  12. Een salade erbij en aanvallen maar!