Nieuwsbrief week 7

Zaaien!

Het seizoen start op! Over 2 weken komt het eerste plantgoed en kunnen de planten in de kas! Heerlijk weer! Op naar het voorjaar! Dit jaar is onze tuinder Jeannine ook begonnen met wat meer zelf op te kweken. Om zo wat meer keuze in rassen te hebben. En het is natuurlijk super leuk om te doen. Dus staan inmiddels de eerste afgedekte potjes voor het raam. En nu maar wachten op de zon! En genieten hoe de eerste groente weer gaat groeien.

Deze week in de tas*

Groenten: Palmkool/boerenkool, zoete bataat, andijvie/groenlof, trostomaat, broccoli

Fruit: Grapefruit, peer, kiwi

Recept van de week

Groenlof plaattaart met zoete aardappel en gorgonzola

Ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 stuk groenlof
  • 100 gram gorgonzola
  • 3 stuks zoete aardappels
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels melk
  • 1/2 theelepel chilivlokken

Bereiding:

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken.
  2. Kook de zoete aardappels met een snufje zout in 15 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Giet de zoete aardappels af en stamp ze met een puree stamper tot puree. Voeg de melk toe om de puree wat smeuïger te maken en breng met wat zout en de chilivlokken op smaak.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Verdeel de zoete aardappel puree met de bolle kant van een lepel over de bodem van de plaattaart. Laat de randen op de kopse kant vrij.
  7. Snijd de groenlof in dunne reepjes en verdeel de reepjes over de zoete aardappel puree. Zorg dat heel de bodem bedekt is.
  8. Snijd de champignons in plakjes en verdeel over de groenlof.
  9. Deel de gorgonzola in kleine stukjes en verdeel ook over de plaattaart.
  10. Bak de plaattaart in het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
  11. Serveer de groenlof plaattaart met zoete aardappel en gorgonzola.