Nieuwsbrief week 5

Fluitende vogels!

Een voorzichtig zonnetje, dagen die lengen en voorzichtige vogels die beginnen te fluiten. Heerlijk! Ik besef me dan altijd pas hoe donker de winter is. Ik heb gelukkig geen last van een winterdip. Maar zeker wel van een voorjaars opleving šŸ˜‰ Alles is nog in rust en voorbereiding voor het nieuwe seizoen. De zaden en plantgoed is inmiddels besteld. De compost is onderweg, de mest ligt klaar om op de tuin terecht te komen. Startklaar. Kijken of het weer daar ook zo over denkt! Nu weer met thee in de zon!

Deze week in de tas*

Groenten: Witte kool, pastinaak, witlof, paprika, butternut pompoen

Fruit: Sinaasappel, kiwi, appel

Recept van de week

PASTINAAKPUREE MET GESTOOFDE WITTEKOOL EN SPEKBLOKJES

Ingrediƫnten:

  • 2 pastinaken
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g wittekool
  • 1 kl paprikapoeder
  • 30 g rozijnen
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

BEREIDING

  1. Schil de pastinaken en snij in gelijke blokjes. Verwijder de pel van de knoflook. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de blokjes pastinaak en de volledige knoflookteentjes toe. Laat 15 minuten koken, giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een wok of antikleefpan en voeg de wittekool toe. Laat 5 minuten stoven op een medium vuur. Voeg het paprikapoeder, peper en zout toe. Haal van het vuur en roer er de rozijnen door.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en bak de spekblokjes krokant. Snij de peterselie fijn.
  4. Stamp de pastinaak en knoflook fijn tot een puree. Meng er de boter door en kruid met peper en zout.
  5. Serveer de pastinaakpuree met de gestoofde wittekool en de gebakken spekjes. Werk af met de fijngesneden peterselie.