Nieuwsbrief week 5

Fluiten!

Geloof het of niet. Misschien heb je het ook gehoord afgelopen week. Maar het valt mij op dat stiekem de vogels weer beginnen te fluiten. Als tussen al het grijs de zonnestralen voorzichtig door de wolken breken hoor ik links en rechts voorzicht getjilp. De eerste tekenen van het voorjaar midden in Januari. Heerlijk. Waarschijnlijk ook om dat het samenvalt met de zonnestralen. Dan is het de kunst om tussen alles wat er gebeurt over rustig stil te gaan staan genieten. Even tegen de stal aan leunen en de zon zijn werk laten doen. Wat een genot!

Ow en voor ik het vergeet! Het haardhout seizoen is in volle gang. Samen met onze topper maken wwe vollop haardhout! Zowel vers als droog eiken is nog verkrijgbaar.

Eiken droog 140 euro per krat
Eiken vers 120 euro per krat
Afkortplankjes droog 75 euro per krat
Brengen in de omgeving 50 euro ( 5 m3 maximaal in 1 keer)

Deze week in de tas*

Groenten: Witte kool, witlof, rode biet, brocolli, cherry tomaat

Fruit: Rode druif, peer, mandarijn

Recept van de week

Kool met ei pikant 4 pers

Ingrediënten:

400 g witte kool

2 eieren

3 el olie

2 tl sambal

3 el zoute ketjap of tamari

1 teentje knoflook, geperst

1 tl serehpoeder of korianderpoeder

Bereiding:

  1. Snijd de kool in dunne reepjes.
  2. Verhit olie in een wadjan of grote braadpan. Voeg de kool toe en roerbak deze enkele minuten tot ze beetgaar is.
  3. Schuif de kool naar de zijkant van de pan of schep het even uit de pan en voeg ketjap of tamari toe.
  4. Roer de eieren in een kom los met een scheutje water, knoflook en serehpoeder of korianderpoeder.
  5. Voeg het eiermengsel bij de ketjap en schep de kool er snel doorheen.
  6. Zodra de eieren zijn gestold haalt u de pan van het vuur.
  7. Serveer met rijst, bulgur of pasta.