Nieuwsbrief week 49

Lekker richting de kerst

Je merkt het aan alles! De winter treed aan en de rust komt in het bedrijf. We teren op de voorraden die we aangelegd hebben vanaf de zomer. En we plannen voorzichtig voor het nieuwe jaar. Het jaar komt weer op zijn einde. De eerste muziek lijstje beginnen al weer op de radio. En de kerstliedjes domineren skyradio. Voor ieder wat wils. Hier plannen we voorzichtig nog wat winteractiviteiten zoals snoeiwerk. Maar alleen als er voldoende vorst is. En ook daar hopen we stiekem op! De pinken zijn deze week ook naar binnen gegaan. Dus de stal is ook weer goed gevuld! We genieten van een seizoen waar in het allemaal wat langzamer mag! Ook lekker!

Het is al bijna weer zo ver. Week 52 en week 1 zijn er géén groentetassen ivm kerstvakantie. 7/8 januari zijn er weer tassen!

Deze week in de tas*

Groenten: Sla, roodlof, paksoi, rammenas, pompoen

Fruit: Kiwi, banaan, mango

Recept van de week

Groene currysoep met paksoi

Ingrediënten

  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 150 g kastanjechampignons
  • 300 g kipfilet of tofu

 

  • 1 liter bouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 2 lepels Thaise groene curry paste
  • blikje kokosmelk
  • 225 gr rijstnoodles
  • scheutje geroosterde sesamolie
  • 1 limoen
  • 1 chilipeper
  • Thaise basilicum
  • sesamzaadjes als topping

Bereiding

  1. Snij de prei in reepjes, champignons in kleine plakjes en de knoflook en gember fijn.
  2. Verhit een pan met wat olie, voeg groente toe.
  3. Doe hetzelfde met de biologische kip of tofu.
  4. Voeg nu ook de groene currypaste, citroengras-stengel en de kokosmelk toe.
  5. Laat paar minuutjes op laag vuur pruttelen.
  6. Voeg de noodles toe, kook mee tot ze gaar zijn.
  7. Grill ondertussen de in grove stukken gesneden paksoi met wat knoflook in een grillpan en voeg pas op het eind toe.
  8. Serveer de soep met scheutje sesamolie, limoensap, sesamzaadjes en eventueel wat verse Thaise basilicum en spicy chilipeper. Enjoy!