Nieuwsbrief week 48

Puppy nieuws!

Wat een week. Terwijl ik de nieuwsbrief vorige week aan het tikken was. Lag onze Bella op de operatietafel voor een keizersnede.. Na 45 minuten kregen we telefoon. Er zat maar 1 pup in en die was dood.. Wat een teleurstelling. We zouden een telefoontje krijgen als we Bella weer op mochten halen. En die kwam na een uur. Bella was wakker en konden we ophalen. “Oh ja, we hebben toch nog leven in de pup gekregen” klonk het aan de andere kant van de telefoon. Stomverbaasd gingen we toch met een mandje extra naar de dierenkliniek. En inderdaad. Een springlevende pup en een uitgetelde Bella zaten daar op ons te wachten. De zoon van de dierenarts had de pup gepakt en heeel lang gewreven en er kwam leven in! Wat een tegenstellingen op 1 dag. We hebben hem nu maar even Dik genoemd. “Want tis een bijzonder jonk”. “En dat is ie”.

Het is al bijna weer zo ver. Week 52 en week 1 zijn er géén groentetassen ivm kerstvakantie. 9/10 januari zijn er weer tassen!

Deze week in de tas*

Groenten: Sla, winterpeen, spruiten, komkommer, prei

Fruit: Kiwi (uit Nederland!), appel, mango

Recept van de week

Plaattaart met spruitjes, ham en kaas

Ingrediënten

  • 300 g spruiten
  • 1 rode ui
  • 1 rol vers bladerdeeg (270 g, koeling)
  • 175 g Geraspte oude kaas
  • 100 g flinterdunne achterham

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ?C. Laat de spruiten ontdooien.
  2. Snijd de ui in ringen. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat.
  3. Bestrooi het bladerdeeg met de helft van de kaas. Laat een rand deeg van 1 cm vrij. Leg er de plakken ham op en bestrooi met de rest van de kaas.
  4. Halveer de spruiten en verdeel ze over de plaattaart, samen met de uienringen. Bak de plaattaart in 25 min. knapperig en gaar.
  5. Snijd de plaattaart in 4 stukken en serveer.