Nieuwsbrief week 47

De wisseling!

Het wisselt wat af.. Van een prachtig herfstdag met een heerlijk zonnetje, tot waterkoude ochtenden met inmiddels de eerste serieuze nachtvorst. De herfst gaat langzaam aan over naar de winter. Op het land is het nat, maar nog wel goed te doen. Dat is op andere plekken wel anders. Waar we hier in de zomer extreem last hebben van droogte. Zijn deze winters een zegen. En kunnen we ondanks het water overdag nog lekker met de koeien naar buiten. En daar hebben ze het goed! As we speak is Bella onrustig en aan het rommelen. We verwachten de pups elk moment. Heel spannend allemaal! Dus we hopen op een mooi nestje pups volgende week. We wachten nog even rustig af. Al is dat niet heel eenvoudig… Dank ook voor jullie ingevulde enquete die jullie via de mail hebben gehad. Het is super om jullie reacties te lezen. Mooi dat jullie grotendeels tevreden zijn. Maar ook de feedback kunnen we goed gebruiken! Daar zijn we blij mee. Geniet van de groenten en een mooie week gewenst!

Deze week in de tas*

Groenten: Knolselderij, sla, pastinaak/schorseneren, trostomaten, zuurkool

Fruit: Peer, Kaki, Sinaasappel

Recept van de week

Stamppot van knolselderij met prei

Ingrediënten

 • 1 knolselderij, in blokjes
 • 2 eetlepels azijn
 • 400 g aardappelen
 • 200 ml room
 • nootmuskaat (eventueel)
 • 4 stengels prei, fijngesneden
 • 2 eetlepels arachideolie
 • 100 g gezouten spekblokjes

Bereiding

 1. Doe de knolselderij in een pan. Bestrooi met zout en voeg water toe tot de groente net onderstaat. Doe er ook de azijn bij. Breng aan de kook en laat koken tot de knolselderij goed gaar is (ca. 20 minuten).
 2. Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
 3. Doe de knolselderij en de aardappelen in dezelfde pan. Voeg de room toe. Stamp de knolselderij en de aardappelen grof met een pureestamper. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Voor de liefhebbers: doe er een snuif nootmuskaat bij.
 4. Bak de prei heel even aan in de olie. Bak ook de spekblokjes krokant.
 5. Verdeel de knolselderijstamppot over vier borden. Werk af met de prei en de spekblokjes.