Nieuwsbrief week 47

Nog lekker droog!

Het is nog heerlijk droog herfst weer. En dat betekent dat we flink aan de slag zijn met de aanleg van het nieuwe no-dig gedeelte. Met een paar extra kruiwagens schiet het mooi op! De helft van het vak zit inmiddels al weer in de compost en ook heel veel oude bedden zijn alweer voorzien van een mooi laagje voeding voor het volgende teeltjaar. En wat nou echt zo’n lekker gevoel geeft is dat we voor lopen op de planning. Dat, mocht het zover komen dat er veel regen of sneeuw komt. We lekker bij de kachel kunnen gaan zitten en zeggen. Dat is gelukkig al af! Heerlijk!

Deze week in de tas*

Groenten: Boerenkool, pompoen, sla/andijvie, aardpeer, venkel

Fruit: Blauwe bes/mango, pers sinaasappel, appel

Recept van de week

Pompoenrollade

Ingrediënten

  • 1 Butternut pompoen (flespompoen)
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 chilipeper
  • 250 g boerenkool (vers of diepvries)
  • paar takjes salie
  • 150 g champignons
  • 200 g ricotta

Benodigdheden

  • rolladetouw

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Snij de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten en draden.
  3. Leg de helften (snijkant naar boven) op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met olie.
  4. Bak 40 minuten in de oven.
  5. Snipper de rest van de ingrediënten (behalve de ricotta). Bak in een pan tot het zacht en smaakvol is. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de pompoen uit de oven en lepel het vruchtvlees eruit tot ca. 2 cm van de rand.
  7. Roer dit vruchtvlees door het ricottamengsel. Vul de pompoen hiermee.
  8. Leg de twee helften op elkaar en bind vast met rolladetouw.
  9. Bak de pompoenrollade nog 20 minuten in de oven en serveer daarna gesneden in plakjes.