Nieuwsbrief week 46

De eerste compost!

De eerste compost is gearriveerd. En nu de bodem nog mooi droog is zijn we maar vroeg gestart met de aanleg van het nieuwe no-dig bed. Dat zijn van die ervaringen die we in een ander jaar al hadden opgedaan ;). Gewoon lekker met de kruiwagens sjouwen. En warempel werd het weer daar ook naar. Want om stil te zitten deze week was het gewoon te koud voor. Naast al het werk buiten zijn we ook binnen begonnen met inpakwerk voor World Seed Program. Een super mooi initiatief wat zaadjes voor 150m2 moestuin verstuurd naar landen waar mensen daar zelfstandig een voedselsysteem mee op kunnen zetten. Super dat we daar aan bij mogen dragen! Geniet van de groenten!

Ook nog een bio gourmetschotel voor de kerst?? bestel ze nu voor 7.50 per persoon! mail naar karst@landjuweeldehoeven.nl

Deze week in de tas*

Groente: Snijbiet/sla, prei, winterpeen, zuurkool, kastanjechampignons

Fruit: Banaan, kiwi, grapefruit

Recept van de week

Wortelsoep met hartige granola

Ingrediënten

voor de granola

  • 200 g ongekookte quinoa
  • 50 g zonnepitten
  • 25 g sesamzaadjes
  • 50 g pompoenpitten
  • 2 el tahin
  • 1 el appelazijn
  • 1 el tamari

voor de soep

  • 600 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 duimgroot stuk gember, geraspt
  • 1 teen knoflook
  • 1 el gele Thaise currypasta
  • 1 ltr bouillon
  • 150 ml kokosmelk

Bereiding

  1. Schrob of schil de wortelen en snij in stukjes.
  2. Hak ui en knoflook fijn.
  3. Fruit in wat olie de ui en knoflook met de gember even aan tot de uien glazig zijn.
  4. Voeg currypasta en wortelen toe en roerbak even mee, totdat het begint te geuren.
  5. Blus af met de bouillon. Breng aan de kook en laat op een middelhoog vuur staan tot de wortelen gaar zijn.
  6. Voeg de kokosroom toe en pureer met een staafmixer tot je een romige, gladde soep hebt.
  7. Maak ondertussen de granola. Meng daarvoor alle ingrediënten en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in een op 200 graden voorverwarmde oven in een paar minuten goudbruin. Schep na 5 minuten even om. Misschien moet je dat nog een keer herhalen. Hou het in ieder geval in de gaten. Het kan makkelijk verbranden, maar moet wel echt goudbruin zijn geworden.
  8. Schep de soep in mooie kommen en strooi de granola erover. Eventueel met nog een scheutje kokosmelk en wat koriander of peterselie.
  9. Lekker met desembrood met hummus of avocado