Nieuwsbrief week 45

Eieren van Landjuweel de Hoeven

Sompen op het land!

Wat een bak water kregen we deze week! We verplaatsten het werk naar binnen en genoten van de droge momenten. We beginnen volgende week weer met inpak werk voor Ora. Die leveren zaadpakketjes voor groentetuinen van Albanië tot Rusland. Super dat we daar aan bij mogen dragen! En in de tuin! Daar kijken we even naar! We plukken wat onkruid maar het werk verplaatst zich naar de tunnelkas! Binnenkort gaan we ook live met online bestellingen. We willen graag ons assortiment uitbreiden zodat jullie met een breder assortiment aan producten bij kunt voegen aan de groente of fruittas. Gemak dient de mens! We gaan eerst een enquête gebruiken om jullie te vragen waar behoefte aan is. Dus wordt vervolgd!

Deze week in de tas*

Groenten: Savooiekool/spruiten, rode biet, veldsla, pompoen, tomaat

Fruit: Banaan, appel, blauwe bes

Recept van de week

Bieten quiche

Ingrediënten: Bieten quiche

  • 5 plakjes
  • 75 gr geitenkaas
  • 400 gr rode bieten ( voorgekookt )
  • snuf tijm
  • snuf peper en zout
  • 200 ml kookroom
  • 3 eieren
  • 40 gr walnoten
  • 1 eetlepel paneermeel
  • boter + om in te vetten
  • peterselie om te garneren

Bereiding: Bieten quiche

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vorm in met een beetje boter. Bekleed de vorm met de plakken deeg en druk ze goed aan elkaar vast. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.
  2. Klop de eieren los met de kookroom, tijm, peper en zout met een garde of mixer. Verdeel dit mengsel over de bodem van de quiche.
  3. Snijd de bieten in dikke plakken (2 cm) en verdeel in het eiermengsel. Kruimel de geitenkaas en walnoten er over. Bak de quiche ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar is. Garneer voor het serveren eventueel met wat peterselie. Lekker met een frisse salade er naast.