Nieuwsbrief week 45

Zomerfestival

Andere tijd

Het is toch wel een moment. Een week geleden werd de tijd verzet. En afgelopen week hadden we de eerste melkbeurt smiddags al weer met een donkere afloop. Het is maar een uurtje wat het scheelt maar het is toch een hele verandering in de uitstraling van de dag. Als het dan ook nog wat donker is aan het einde van de middag dan is het helemaal schakelen. En toch verandert er eigenlijk voor de natuur helemaal niets… De lichturen zijn iets minder dan de week ervoor maar dat hoort bij de tijd van het jaar. Het is onze beleving van een uurtje later. En zo rollen we zo de herfst in! We passen het tempo aan en genieten ook hier weer van! We gaan weer starten met de aanleg van een extra no-dig vak. Het bevalt ons zo goed dat we hier lekker mee doorgaan! Fijn als wilde plannen een stabiel onderdeel van het bedrijf worden! Geniet van de groenten!

En ook goed om te weten! 14 november gaat er weer een koe naar de slacht. Daar maken we ook gourmetpakketten voor. Ik bestel er meestal een aantal voor de winkel. Maar dat is altijd lastig inschatten. Wil je ook een Bio gourmetschotel voor €7.50 per persoon voor de feestdagen? Geef het dan even door op karst@landjuweeldehoeven.nl

Deze week in de tas*

Groenten: Paksoi, rode biet, palmkool, paprika

Fruit: Mandarijn, appel, peer

Recept van de week

Bonensoep met palmkool

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 tenen verse knoflook
  • 250 g wortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 g palmkool
  • 2 laurierbladeren
  • 125 g gedroogde, geweekte en gekookte cannelinibonen, of een blik gekookte cannelinibonen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 liter groentebouillon

Bereiding

  1. Snij de uien in ringen en hak de knoflook fijn. Snij de wortels en de bleekselderij ook vast in kleine halve maantjes en snipper de palmkool in dunne reepjes.
  2. Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui in een paar minuten. Voeg daarna de knoflook toe en bak tot het geurig is. Voeg de wortel, bleekselderij en de palmkool toe en laat iets slinken.
  3. Giet de bouillon erbij en voeg ook de laurierbladeren, bonen en tomaten toe. Laat de soep nu voor circa 1 uur zachtjes koken tot alle groente zacht is geworden en de soep dikker is geworden. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Serveer met ciabattabrood en gehakte peterselie.