Nieuwsbrief week 44

Nieuwe ronde!

De laatste tomatenplanten zijn uit de kas. Er komt weer ruimte voor een nieuwe ronde. Want er staat al weer bladgroente klaar voor de najaarsronde. Op een paar aubergines na in de kas zijn de zomerplanten nu wel echt vertrokken. De aubergines houden het meestal vol tot de eerste nachtvorst de kas heeft bereikt. En dan vertrekken die ook. Van het land komen de eerste spruiten! Heerlijk, en ze staan er ook prachtig bij! Dus geniet van de groenten deze week.

Deze week in de tas*

Groenten: Venkel, spruiten/veldsla, pompoen, andijvie, aardpeer

Fruit: Granaatappel, kiwi, sinaasappel

Recept van de week

Kruidige gepofte knoflook pompoensoep

Ingredienten:

  • 1 pompoen
  • 2 bollen knoflook
  • 2 witte uien
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 blokje groentebouillon  (Maggi)
  • peper
  • zout
  • ½ tl chilipoeder
  • 100 ml kookroom
  • 1 ltr water

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 160 graden. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de bollen knoflook af. Zet ze in de oven voor 40 minuutjes. Hierna zullen de teentjes helemaal zacht zijn en kun je ze uit de bol knijpen.
  • Met een dunschiller schil je de pompoen en snijd deze in blokjes. Haal de pitten uit de kern van de pompoen. Snipper de uien.
  • Pak je soeppan erbij schenk er een beetje olijfolie in, voeg het chilipoeder en de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes toe bak deze een minuut of vijf.
  • Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Kook ongeveer 15 tot 20 minuutjes tot de pompoen zacht is.
  • Voeg de zachte knoflookteentjes toe en met je staafmixer pureer je de soep tot hij super zacht is. Breng eventueel op smaak met peper en zout naar behoeven.
  • Schep in de kommen en serveer met wat kookroom en blaadjes verse tijm op de soep gestrooid.
  • Heerlijk Happen!