Nieuwsbrief week 44

Harfst!

Het is herfst! Heerlijk wisselvallig weer. En als er regen komt. Dan ook direct maar veel! Ik denk met regelmaat aan de kinderen die er tegenin moeten fietsen. Maar deze week niet want ze hadden lekker vakantie! We hebben heerlijk opgerommeld deze week. De kas is mooi opgeschoond voor het nieuwe plantgoed. En ook buiten kun je zien dat de wintergroenten er boven uit komen. Een ander seizoen, en ander ritme. En de kachel weer aan. Dat is ook wel weer lekker!

Geniet van de groenten!

Deze week in de tas*

Groente: Sla, oesterszwam, rode kool, aubergine/komkommer/paprika, yacon

Fruit: Kiwi, watermeloen/pruim/druif/ sinaasappel

Recept van de week

Roze stamppot

Ingrediënten:

  • 350 g rode kool, fijn gesneden
  • 1 appel, in kleine stukjes
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • scheutje olie
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 el balsamicoazijn
  •  2 el appeldiksap
  • 800 g aardappels
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • een kleine rookworst of kleine (vegetarische)gehaktballetjes

Bereiding:

  1. Stoof rode kool met scheutje olie, kaneel, gemberpoeder, koriander een kwartiertje.
  2. Voeg appel, appeldiksap en de 2 soorten azijn toe en laat nog een ongeveer 10 min zachtjes stoven.
  3. Kook ondertussen in een andere pan de aardappels gaar en giet ze af.
  4. Stamp de aardappel met melk en boter fijn en maak op smaak met peper en zout.
  5. Roer de rode kool door de puree en serveer met stukjes rookworst of met vega gehaktballetjes er door geschept of er bij.