Nieuwsbrief week 43

Laarzen aan!

Na al het mooie weer was het deze week tijd om de laarzen aan te trekken! Het land is nat en drassig. De koeien gaan alleen overdag naar buiten. komen s ‘avonds lekker naar binnen om daar in alle rust in de potstal te gaan liggen. Een heerlijk gezicht om s ‘avonds nog even bij de koeien langs te gaan. Want in het donker in het land is dat niet heel praktisch… En in de tuin? daar groeit alles nog prachtig! We oogsten flink. maar ook hier, laarzen aan! En als het heel hard regent? dan zitten we lekker in de kas 🙂

Deze week in de tas*

Groenten: Witlof, knolselderij, bloemkool, regenboogpeen, snijbiet, raapsteel

Fruit: Appel, granaatappel, mandarijn

Recept van de week

Regenboogpeen uit de oven met knoflook en honing

Ingrediënten

  • 600 gram regenboogpeen
  • Flinke scheut olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 el honing
  • flinke snuf zeezout en grofgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de wortels en snijd ze indien ze dik zijn doormidden. Doe de olijfolie, knoflook, honing en kruiden in een schaaltje en meng door elkaar. Smeer met een kwastje het mengsel oven de peen.
  3. Rooster de peen in circa 30 minuten gaar. Geer halverwege om. Eet smakelijk!