Nieuwsbrief week 43

Klaar voor de winter!

Nou de titel is wel wat voorbarig met het eerste blad wat goed en wel van de boom valt. Maar het mooie weer van afgelopen week zorgde er voor dat we nog een snee gras konden oogsten. En dat was zeker weten de laatste van het jaar. Dan spuiten we de machines schoon. vetten we de boel in en zetten we ze tot de volgende lente in de schuur. Een afronding van een geweldig gras seizoen voor ons. Deze kwakkelende zomer is voor onze zandgrond een zegen! Ook al is het wat minder voor de lokale vakantieganger ik mocht van mij elk jaar zo zijn! Ik ben dan ook direct benieuwd wat het nieuwe jaar ons weer gaat brengen. We wachten rustig af! Geniet van de groenten!

Deze week in de tas*

Groenten: Kropsla, Chinese kool, regenboogpeen, tomaat, prei

Fruit: Appel, peer, sinaasappel

Recept van de week

Chinese kool met garnalen 4 pers

Ingredienten:

  • een kleine Chinese kool
  • een scheutje olie om in te roerbakken
  • 125 g gepelde garnalen
  • een scheutje ketjap
  • een mespuntje chilipoeder
  • 1 el citroensap
  • zout

 

Bereiding:

  1. Snijd de kool in repen van ongeveer 2 cm Roerbak de garnalen enkele minuten met een scheutje olie, zout en chilipoeder.
  2. Schep de garnalen uit de pan in een schaaltje en roerbak de kool ongeveer 5 min.
  3. De kool mag knapperig blijven. Meng er citroensap en een scheutje ketjap door.
  4. Schep de garnalen door de kool.
  5. Serveer met rijst of een pastasoort.