Nieuwsbrief week 42

Naar binnen

Het is zover. de eerste dag dat wel elke pauze binnen zaten. Door de regen en de wind was het te nat en koud om buiten te zitten. Maar zodra het lukt zitten we nog buiten hoor! Heerlijk de herfstzonnestralen meepakken. Het laatste gras is gemaaid, de potstal wordt vandaag ingestrooid en morgen slapen de koeien ook weer binnen. Het land wordt te nat. En inmiddels druppelen ze eerder naar binnen dan me lief is. In de tuin kunnen we de groei van het onkruid weer aan en wachten we geduldig op de winterteelten. Met name de spruiten zien er prachtig uit!

Deze week in de tas*

Groenten: Selderij, raapsteel/radijs, courgette, rode biet/bospeen, aardappel & ui pakket.

Fruit: Peer, banaan, pruim

Recept van de week

Gnocchi met pesto en courgette

Ingrediënten:

Bereiding

  1. Snijd de courgette in stukjes. Bak deze kort in een pan met een snufje peper, zout en een klein beetje olie. Haal uit de pan.
  2. Kook de gnocchi beetgaar, dit hoeft maar 1 of 2 minuutjes. Giet af en bak de gnocchi nog kort in de koekenpan zodat hij iets een kleurtje krijgt.
  3. Doe de gebakken gnocchi in een kom en voeg de pesto toe en roer er door. Voeg dan de stukjes courgette toe en dan ook de gehalveerde cherrytomaatjes en rucola.
  4. Meng alles heel rustig door elkaar en garneer het gerecht met wat Parmezaanse kaas.