Nieuwsbrief week 42

Hard genieten!

Deze week was het de ‘week van ons eten’. Wat eten we met elkaar, waar komt het vandaan. En we hopen als biologisch en lokaal produceren boer toch een beetje zichtbaar te zijn in zo’n week. Nou deze week was dat zeker het geval! Dinsdag maakte Nadia Zerouali de lekkerste dingen van onze producten tijdens het ‘Ontmoet de boer diner’ in het Deltion in Zwolle. Een super bijeenkomst! Daarnaast hadden we op donderdag de winnaars van de schoolkantinechallenge van het Agnietencollege op bezoek die hier op foodcamp waren met LekkerBoer om zelf een springroll te maken onder begeleiding van een kok! Geweldig allemaal!! En als afsluiter gingen wij gisteravond eten bij onze klant Proefkamer het Reestdal. Wat een fantastische beleving. 6 gangen fine dining (kende de term ook niet) Midden in de keuken bij Kok Daniël. Alles lokaal geoogst! Zeker een hele grote aanrader!

Deze week in de tas*

Groenten: Andijvie, pompoen, witte kool, rode biet, vruchtpakketje

Fruit: Granaatappel, banaan, druif

Recept van de week

Kool met ei pikant

Ingredienten:

400 g witte kool

2 eieren

3 el olie

2 tl sambal

3 el zoute ketjap of tamari

1 teentje knoflook, geperst

1 tl serehpoeder of korianderpoeder

Bereiding:

  1. Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit olie in een wadjan of grote braadpan.
  2. Voeg de kool toe en roerbak deze enkele minuten tot ze beetgaar is. Schuif de kool naar de zijkant van de pan of schep het even uit de pan en voeg ketjap of tamari toe. Roer de eieren in een kom los met een scheutje water, knoflook en serehpoeder of korianderpoeder.
  3. Voeg het eiermengsel bij de ketjap en schep de kool er snel doorheen.
  4. Zodra de eieren zijn gestold haalt u de pan van het vuur.
  5. Serveer met rijst, bulgur of pasta.