Nieuwsbrief week 41

Uitje!

Deze week was het weer zo ver! Het jaarlijkse uitje met de deelnemers. Na een vergadering hier op Landjuweel hebben we samen lekker wat gegeten en vertrokken we naar Zwolle. Op naar de bowlingbaan. Voor een heerlijk potje bowlen met zijn allen. En dat was verschrikkelijk gezellig! We hebben zo gelachen met elkaar! Daarna weer terug naar de boerderij voor een hapje en een drankje. Dik genieten zo’n dag!

Deze week in de tas*

Groenten: Sla/andijvie, Boerenkool/koolrabi, vruchtpakketje, wortelpeterselie

Fruit: Mandarijn, appel, peer

Recept van de week

Kip-wortelpeterselie ovenschotel

  • 800 g Wortelpeterselie
  • st Prei
  • 400 g Kipdijbeenfilet
  • 200 ml Crème fraîche

Zelf toevoegen

  • 400 ml (Kippen)bouillon
  • 2 el Bakolie
  • 2 tl Mosterd
  • snufje zout en peper

Bereiding (40 min)

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in.
  2. Schil de wortelpeterselie en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Bereid de bouillon.
  3. Snijd de kip in blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de kip 2 minuten aan. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de prei en wortelpeterselie toe en bak nog 5 minuten mee op een hoog vuur.
  4. Klop de crème fraîche los met mosterd, bouillon, zout en peper.
  5. Schep de kip met de groenten in de ovenschaal en schenk het roommengsel erover. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.