Nieuwsbrief week 40

Uitje!!!

Het begint al weken van te voren. Wanneer gaan we? Waar gaan we heen? Moeten we lunch meenemen? Allemaal vragen die de hele week door op ons afgevuurd werden. Maar afgelopen week was het zover. Het jaarlijkse uitje! Dit jaar vertrokken we naar Zutphen. Om daar in een fluisterboot door de grachten te varen onder begeleiding van een gids. En het was geweldig! In mooie houten, elektrische boten liet de gids alle kanten van Zutphen zien. En het prachtige weer was een kadotje! Terug op de boerderij aten we met zijn allen een patatje en wat lekkers er bij. Een mooie dag, in een mooie week!

Deze week in de tas*

Groenten: Sla, bospeen/bosbiet, vruchtpakketje(paprika, tomaat, aubergine), spitskool/paksoi, bleekselderij.

Fruit, Peer, rode druif, kaki

Recept van de week

Traybake met aubergine, paprika en tomaat

Ingredienten:

  • 1 bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de aubergines in de lengte en snijd de helften in stukken van 3-4 cm. Snijd de paprika’s in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
  3. Snijd de tomaten en uien in kwarten. Haal de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn. Meng met de olie en breng op smaak met peper.
  4. Meng de kruidenolie door de groente. Verdeel de groente over de bakplaat en laat in 40 min. Gaar worden in de oven.

Tip! Serveer de traybake met volkoren pasta, volkoren rijst of wat brood zoals naan.