Nieuwsbrief week 40

Soms moet je eens wat anders doen

Deze week, met name deze dag, zaterdag. Gingen Lillian en ik eens flink uit onze comfortzone. Gewoon eens doen wat we anders nooit doen. We stonden samen op een kraam bij het Harfest fest in Hasselt. Met onze groenten, kefir en droge worst. Een middagje lekker promoten. Normaal niet helemaal ons ding maar soms moet je gewoon eens wat anders doen. En daar was het tijd voor. Daarom is deze nieuwsbrief ook wat later als normaal.

Maar ik kan niet anders zeggen. Het was een hele leuke ervaring! Heel veel mensen gesproken. En ook heel veel verkocht. Wat een draagvlak is er voor biologische producten. Met andere woorden. Het was goed om eens het erf af te gaan met onze producten. De mensen eens te spreken en zo eens van gedachten te wisselen over van alles en nog wat. Een leuke ervaring die we zeker nog eens gaan herhalen!

Deze week in de tas*

Groenten: Pastinaak, prei/venkel, groenselderij, vruchtpakketje, chinese kool

Fruit: Kiwi, banaan, druif

Recept van de week

Pastinaakrösti met kruidige appelmoes

Ingrediënten voor de appelmoes

  • 500 g appels
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 el boter
  • evt 1 el honing

Ingrediënten voor de koekjes

  • 1 ui
  • 250 g pastinaak
  • 1 handje verse peterselie
  • 2 eieren
  • 1 tl tijm
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 el maizena
  • 1 tl bakpoeder

Bereiding

  1. Maak de appelmoes door de appels te schillen, te ontdoen van klokhuizen en in blokjes gesneden te stoven met de boter en de koekkruiden. Voeg een klein beetje water toe als het vocht te snel verdampt. Eventueel kun je het nog zoeten met wat honing.
  2. Rasp de pastinaak grof. Leg in een vergiet en giet er 2 liter kokend water over. Laat even goed uitlekken. Droog eventueel in een theedoek na.
  3. Hak de peterselie fijn. En snijd de ui in stukjes
  4. Kluts de eieren en roer er de pastinaak door met de peterselie, tijm, ui en de geraspte kaas. Voeg wat zout en peper toe en de maïzena.
  5. Vorm met natte handen koekjes van de pastinaak.
  6. Verhit een laagje olie in een koekenpan. Leg de koekjes erin en draai ze om als ze loslaten van de bodem. Bak ze goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer de pastinaak koekjes met de appelmoes.