Nieuwsbrief week 4

Koeien bij Landuweel de Hoeven

Winter

Winters weer. Dit keer wel zonder heel veel water. Want dat vele water van de afgelopen tijd is al weer mooi afgevoerd richting de grote wateren. Wel eens wat krom want deze zomer smeken we weer om water. En zo is het met alles. Balans is het juiste woord. En daarom genieten we ook van de rust in deze tijd. Alles gaat door, maar in een trager tempo. Heerlijk energie opsparen voor de zomer! Maar het nieuwe seizoen is nu wel echt in aantocht. Binnenkort komt de eerste compost weer om de bedden aan te vullen. En zo starten we lekker op! Geniet van de groenten!

Deze week in de tas*

Groenten: Yacon, knolselderij, koolrabi, portabello, sla

Fruit: Mandarijn, banaan, peer

Recept van de week

Geroosterde koolrabi met knoflookboter

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • 50 gr roomboter
  • 2 tl geraspte knoflook
  • 50 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el verse peterselie gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Maak de koolrabi schoon en snij in stukken.
  3. Verhit een koekenpan met de boter en de knoflook en bak de koolrabi even mee.
  4. Haal van het vuur en strooi de geraspte parmezaanse kaas eroverheen.
  5. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot goudbruin en gaar.
  6. Bestrooi met de gehakte peterselie