Nieuwsbrief week 39

Verrassing van het land

Vandaag begint de astronomische herfst. De zon staat recht boven de evenaar waardoor overal op de wereld de dag even lang duurt als de nacht. Ik blijf het een bijzonder moment vinden! Dat we dat met alle mensen van op aarde mogen ervaren. We staan er niet bij stil. Lijkt me trouwens een prima dag om te vieren! Wie weet, ooit! Ook hier start de voorbereiding voor de herfst. De kalfjes komen binnenkort weer naar binnen, volgende week maken we de potstal weer klaar om te vullen met stro zodat de koeien weer s’nachts naar binnen kunnen. Ook wel weer lekker, want het is ‘barre’ (zou mijn opa zeggen) donker buiten om 6 uur. Deze week hadden we nog een bijzondere verrassing op het land! Jeannine zaaide oranje wortels, en er kwamen paarse wortels uit de grond. Een bijzonder verschijning. Maar ze smaken wel oranje kwamen we tot de conclusie 😉 Zo is geen dag het zelfde, en brengt elke dag wat moois!

Geniet van de groenten!

*** Er zit sweet dumpling in de groentetas. Die ziet er uit als een sierpompoen maar smaakt overheerlijk! ***

Deze week in de tas*

Groenten: Sla, rode biet, vruchtpakketje + snijboon, sweet dumpling pompoen, palmkool/koolrabi

Fruit: Appel, kaki, kiwi

Recept van de week

Aardappelschotel met sweet dumpling uit de oven

  • 1000 g  Sweet dumpling pompoen
  • 2 st        Rode puntpaprika
  • 2 st        Prei
  • 1000 g  Aardappelen
  • 1 st        Rode peper
  • 2 st        Knoflookteen
  • 4 st        Takje(s) Tijm
  • 8 takjes Dille
  • 100 g     Zonnebloempitten
  • Zout, peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Kook de aardappelen tot ze gaar maar nog wel stevig zijn (niet te gaar, anders vallen ze uit elkaar).
  3. Snij de pompoen in stukjes en de prei en paprika in dunne ringetjes. Kook alles een paar minuten in een klein beetje water.
  4. Snij de rode peper en de knoflook fijn.
  5. Doe het groentemengsel met een beetje kookvocht in de ovenschaal. Verdeel de rode peper, naar smaak (heet!) de knoflook en de zonnebloempitten over het groentemengsel. Strooi daaroverheen verse tijm, peper en zout.
  6. Dek het geheel af met een laag aardappelschijfjes en bestrooi met de fijngesneden dille.
  7. Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de aardappelschijfjes een bruin korstje hebben.