Nieuwsbrief week 38

De kou op de grond

Wat een week, het was wel even schakelen! Van warm weer en zweten tot kou en jassen aan deze week. Weer merken we dat de herfst er aan komt. De walnoten vallen van de boom. De eerste blaadjes komen voorbij. Maar ook vanochtend de heerlijke zonnestralen! Wat een genot! Op de tuin kwam de prei weer uit de grond. een mooi begin en een heerlijk wintergroente! De boerenkool zet al mooi aan. Ook daar hebben we hoge verwachtingen van! En tegelijk met de komkommers uit de kas. Een mooie overgang naar een nieuw seizoen!

Deze week in de tas*

Groenten: Pompoen, Broccoli, rode biet, prei, vruchtpakket

Fruit: Mandarijn, appel, peer

Recept van de week

pompoensoep met wortel en kokosmelk

Ingrediënten

Voor 4-6 personen:

  • 2 wortels of 1 grote winterpeen, in blokjes gesneden
  • 400 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • Peper & zout
  • Geroosterd amandelschaafsel, als garnering
  • Yoghurt, als garnering

Bereiding:

  1. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe hetzelfde met de wortel, zorg dat de stukjes pompoen en wortel ongeveer even groot zijn, dan gaart het gelijkmatig.
  2. Verhit wat olijfolie in een grote pan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat een paar minuutjes aanfruiten. Voeg dan de pompoen- en wortelblokjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon toe en kook de groenten in zo’n 20 minuten zacht en gaar.
  3. Zet dan het vuur uit, voeg de kokosmelk toe en pureer het geheel in de staafmixer. Wil je je soep wat dunner, voeg dan wat water of bouillon toe. Breng, als de soep mooi glad is geblend, het geheel op smaak met peper & zout.
  4. Serveer de pompoensoep in een kom met een lepel yoghurt en wat geroosterd amandelschaafsel.