Nieuwsbrief week 37

Smeren en zweten

Van een rustig kabbelende nazomer zitten we zo weer midden in de zomer. Met temperaturen boven de 30 graden kon de zonnebrand er weer bij gepakt worden. Extra drinken tijdens het werk om te zorgen dat we het vocht weer wat aanvullen. En zo zie je maar weer. Elke week is weer anders. Elk jaar is anders. En alles heeft zijn uitdagingen en zijn charmes. Deze week was onze tuinder Jeannine er weer van vakantie. En die kon direct lekker aan de slag. Want alles groeit nog als kool. zoals ze dat zo mooi zeggen. Volgende week iets minder warm. Maar wat mij betreft prima om tot de kerst vol te houden 🙂

Deze week in de tas*

Groenten: Sla, savooiekool, regenboogpeen, roma tomaat, vruchtpakket

Fruit: Granaatappel, peer, appel

Recept van de week

Savooiekool à la Carbonara

Ingrediënten

  • 1 savooiekool (ca. 1100 g)
  • 250 g spekjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 eieren
  • 175 g geraspte oude Gouda
  • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Snijd de kool in dunne reepjes.
  2. Verhit een anti-aanbak-pan en bak de spekjes tot ze knapperig beginnen te worden. Ik heb geen extra vet gebruikt aangezien er voldoende (lekker!) vet uit de spekjes komt.
  3. Voeg de knoflook toe en roer even door.
  4. Doe de kool erbij, roer een paar keer goed door, zet het vuur laag en doe het deksel op de pan.
  5. Laat koken (af en toe doorroeren) tot de kool zacht wordt, maar nog wel een beetje ‘bite’ heeft (afhankelijk ook van je eigen smaak).
  6. De eieren wat loskloppen en met de kazen mengen. In een originele carbonara gaat een 50/50 mix van Pecorino en Parmezaan. Je zou i.p.v. de Gouda ook een andere kaas kunnen gebruiken.
  7. Haal de kool van het vuur en meng snel het kaas-ei-mengsel erdoor.
  8. De spekjes en de kaas zijn al zout genoeg, maar je zou eventueel nog wat versgemalen zwarte peper toe kunnen voegen.