Nieuwsbrief week 37

Klaar maken voor de herfst

De oranjefeesten in de buurt zijn in volle gang of net voorbij. Overal wordt de zomer nog gevierd. Maar buiten toont de aantocht van de herfst zich al. Alles beweegt richting de rust van de winter. Zo ook hier. Niet heel bewust maar toch ben ik er al mee bezig. De kalfjes gaan naar hun laatste stuk gras voor ze naar binnen komen. En ook de pinkenweide wordt klaargemaakt, die lopen, als het meezit nog wel tot december buiten. En zo ook in de tuin. De eerste bedden zijn al schoongemaakt en zien er fris uit voor een rustige winter. Uiteraard hopen we op nog wat heerlijk herfstdagen die iets minder benauwd zijn als die van afgelopen week! Geniet van de groenten!

Deze week in de tas*

Groenten: Kropsla, koolrabi/bloemkool, pastinaak, vruchtpakketje, champignons

Fruit: Mandarijn, Appel, banaan.

Recept van de week

Geroosterde kruidige pastinaak met peterseliepesto (4 pers)

Ingredienten:

  • 3 pastinaken
  • 150 g gemengde sla
  • 100g geitenkaas (zacht, zonder korst)
  • 1 el honing
  • 1el olijfolie
  • 1 el ras-el-hanout
  • ½ kl kaneelpoeder
  • 1 handvol walnoot
  • Voor de peterseliepesto
  • handvol peterselie (verse)
  • knoflook ½ teentje
  • 2 el pijnboompit
  • 2 el geraspte parmezaan
  • 6 el olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 180°C. Snij de uiteindjes van de pastinaken en snij ze in grove repen.
  2. Maak een rub van honing, olijfolie, ras el hanout en kaneel en wrijf er de pastinaken mee in.
  3. Rooster de pastinaken zo’n 30 tot 35 min. in de oven.
  4. Mix intussen de peterselie met de knoflook, pijnboompitten, parmezaan en olijfolie tot een gladde pesto.
  5. Schik de salade op de borden. Leg er de geroosterde pastinaken op, verkruimel er wat geitenkaas en noten over. Bedruppel met de peterseliepesto.