Nieuwsbrief week 36

Zomerfestival

Alle hens aan dek

Tsjonge. Door de combinatie van mooi weer en veel water weten we nu ook wat groei in de zomer betekent! Door al die warmte groeien de groenten hard. maar het lijkt wel of het onkruid harder groeit. Dus zaten we veel in de tuin. Onkruid plukken. tussen de planten ruimte maken voor licht op het blad van de planten die moeten groeien. Want ook al is wilde haver een prachtig plant. In de groentepakketten zal hij niet terecht komen.. Maar ook dit is gezellig werk. Met een hele club samen. gezellig muziekje er bij aan en zo komt er elke middag weer een bed schoon. Sterk werk met zijn allen! Om heel trots op te zijn!

Deze week in de tas*

Groenten: Vruchtpakket, venkel, snijbonen, mais/chinese kool/ spitskool, sla

Fruit: Appel, pruim, banaan.

Recept van de week

Romige maïssoep

Ingrediënten:

  • 3 kolven suikermaïs
  • 200 ml koksroom
  • 125 g gare kipreepjes
  • 1 snufje peper
  • 1 staafmixer

Bereiding:

  1. Verwijder eventuele bladeren en draden van de maïskolven. Zet de maïskolf rechtop en snijd de korrels met een mes van de kolf. Of kook de hele kolven in water (zonder zout!) in ca. 8 min. gaar, de maïskorrels laten nu makkelijk los.
  2. Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Fruit de ui met de knoflook. Voeg de maïs toe en bak ca. 2 min. mee.
  3. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep ca. 15 min. zachtjes.
  4. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de koksroom toe en breng aan de kook.
  5. Schep de kipreepjes door de soep en breng hem op smaak met de Italiaanse kruiden en zout en peper. Schep de soep in de diepe borden of kommen.