Nieuwsbrief week 36

Een nieuw dak!

Het mooie zonnige weer van afgelopen week zorgde voor werk. Er moest gemaaid worden voor de wintervoorraad, maar ook moest er nieuwe folie op de tunnelkas. Deze was na 15 jaar en een paar stormen flink versleten. Dat hadden we nog niet eerder gedaan. Dus we dachten dat het wel zou lukken. Na een flinke dag van schoonmaken, nieuwe tape plakken was het zo ver en kon de folie er over. 40×10 meter uit 1 stuk. Een hele lap. Om de folie goed strak te krijgen doen we het met warm weer. Dan zet de folie het meeste uit. Als het dan afkoelt blijft de folie lekker strak om de kas zitten. Met ladders er bij en met een paar mensen tegelijk kregen we de folie op de kas. Toen nog even goed strak trekken en hij zat er al weer op. Nog een paar stukjes bijwerken en hij kan er weer 15 jaar tegenaan!

Deze week in de tas*

Groenten: Romanesco/palmkool, snijbiet, wortel, ijsbergsla, vruchtpakketje

Fruit: Pruim, druif, peer

Recept van de week

Pasta met snijbiet en room (4 pers)

Ingrediënten

  • 600 gram snijbiet
  • 300 gram pasta
  • 1 grote ui (grof gesneden)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 250 milliliter slagroom
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • stuk kaas om te raspen

Bereiding

  1. Zet een pan water op voor de pasta. Was de snijbiet. Snijd de stelen van de snijbiet in kleine stukjes van een halve centimeter en bewaar het apart.
  2. Snijd het blad grof en bewaar het apart.
  3. Verwarm een pan met dikke bodem. Doe er een scheutje olie in en bak de ui tot het glazig is. Voeg nu de knoflook toe.
  4. Doe de pasta in de pan met kokend water.
  5. Voeg de snijbiet stelen toe en bak het 3 minuten mee.
  6. Voeg nu het blad toe en bak het nog een minuut of 5 of tot het zacht is. Zet het vuur hoog en giet de slagroom erdoor.
  7. Warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout. Schep het snijbietmengsel door de afgegoten pasta.
  8. Roer goed en schep het op de borden. Rasp er kaas over en … eet smakelijk!