Nieuwsbrief week 35

Fris en fruitig

We zijn er weer! Na een heerlijke vakantie zijn we weer terug op onze mooie plek. Dat is heerlijk! Want het lijkt overal wel eens beter om te werken en te boeren. Totdat je een boer stro ziet laden op een schuine helling. Of we een melkveehouderij zagen in Spanje met 40 graden. Dan is ons koude kikkerlandje zo gek nog niet… En dan kom je hier. Alles groen, alles groeit. De koeien en het land staan er prachtig bij. Heerlijk thuiskomen! Nog even dan gaan de kids weer naar school en voor je het weet is het weer kerst 😉

Vergeet je niet om je aan te melden voor het vleespakket! Samen met jullie proberen we de kringloop lokaal te houden! Aanmelden of vragen? Stuur een mail naar karst@landjuweeldehoeven.nl

Deze week in de tas*

Groenten: Andijvie, spitskool/witte kool, pompoen, vruchtpakketje, rode biet

Fruit: Druiven, sinaasappel, appel

Recept van de week

Rode Bieten Salade Met Appel

Rode bieten salade recept: ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram voorgekookte bieten
  • 1 blikje cannellini bonen (175 gram)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 2 kleine appels
  • 4 augurken
  • 4 eieren

Dressing

  • 2 eetlepels (Griekse) yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Scheutje balsamicoazijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren hard in ongeveer 8-10 minuten. Verwijder de schil van de rode ui, halveer en snijd in zo dun mogelijke ringen.
  2. Snijd de voorgekookte bieten en de appels in blokjes, de bleekselderij in dunne plakjes en de augurken eerst in kwarten en vervolgens in kleine stukjes.
  3. Laat de cannellini bonen uitlekken en spoel schoon. Meng alles door elkaar in een grote saladeschaal.
  4. Pel de eieren en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de bietjes salade.
  5. Meng de yoghurt, mayonaise, balsamicoazijn en een snufje peper en zout door elkaar tot een dressing. Schenk over de salade met bietjes en schep om.
  6. Tip: voeg een handje rucola toe aan de bietjes salade voor een pittige bite.