Nieuwsbrief week 34

Als de kat naar huis komt genieten de muizen nog eventjes van de rust.

En rustig was het zeker. Naast dat het de vakantie periode is hadden een paar mensen een buikgriepje te pakken.

Het was alweer de laatste vakantie week voor de Familie Klein/Palland. Wat gaat dat snel zeg!! Inmiddels zijn ze op het erf aangekomen en hebben ze nog een rustig vakantieweekend voor de boeg. Dan begint het gewone leven weer!

Het was ook de week van het mooie weer na weken van wisselvalligheid. De boeren kregen hooikoorts en gingen maaien en inkuilen. Wij namen het er ook van en gingen met zijn allen een kopje thee/koffie doen op het terras.

We hadden een ware bomkommer: een van de deelnemers was komkommers in de kas aan het oogsten. Na een tijdje kwam hij dol enthousiast de kas uit rennen met een reuzen komkommer. Deze komkommer is de laatste weken onopgemerkt gebleven waardoor hij zo groot kon worden. Even later had hij hem gewogen en kwam hij nog enthousiaster vertellen wat het gewicht was: 2,2 kg!!!

Deze week in de tas*

Groente: vruchtpakketje, chinese kool, aardappel/knoflook, sla en broccoli

Fruit: mango, pruimen en sinaasappel

Recept van de week

Komkommersalade met appel voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 appel

Dressing:

  • 3 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 eetlepel water
  • 0,5 limoen (voor het sap)
  • 5 gr verse dille
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Bereiding:

  1. rooster de pijnboompitten lichtjes
  2. snijd de komkommer in kleine stukjes
  3. Snijd de ui in halve ringen en de groene appel in blokjes.
  4. Pers de knoflook fijn, hak de dille fijn en per se de limoen uit. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de dressing nu toe aan de komkommer, appel en rode ui.
  6. Verdeel als laatste de pijnboompitten toe aan de salade.